Per Eirik Silseth og Stian Rødal har ikke angret et sekund på at de flyttet hjem til Møre og Romsdal og Molde. Nå ønsker de at flere skal følge etter.

HRP har som mål bli en viktig samfunnsbygger også vest i Norge, og er med når Molde Næringsforum, Kristiansand og Nordmøre Næringsforum og Næringsforeningen Ålesundregionen arrangerer Bli med hjem-messen i Oslo 6. april. Målet er å fortelle fagfolk alle fordelene med å bosette seg i Møre og Romsdal.

Per Eirik Silseth  er HRPs regiondirektør i Møre og Riomsdal, og det er litt over to år siden han besluttet å si opp en god jobb i Oslo, og flytte nordvestover sammen med kone og barn. Da hadde han jobbet i Oslo i 13 år.

– Vi følte et behov for å lande en plass. Det var et savn etter fjell og muligheter til å slippe å stå i rushtrafikk og ha den nærmeste familien rundt oss, sier Silseth.

Han startet fra bunnen av med oppbyggingen av HRP i regionen. HRP hadde godt med oppdrag fra første dag. I dag er det også etablert en avdeling i Ålesund.

– Om den rette personen melder seg, ser vi det også som en mulighet å etablere oss i Kristiansund, sier Silseth.

På kontoret i Molde jobber også Stian Rødal. Han er teknisk byggeleder og tok samme valget som Silseth. Han kjenner seg godt igjen i det Silseth sier om å dra vestover.

– Vi fikk barn nummer to, og da var det å finne ut i hvor disse skulle gå i barnehage og vokse opp. Vi fant fort ut at vi ønsket å flytte hjem til Molde. Vi startet diskusjonen i påska og flyttet hjem allerede i juni. Da kunne den eldste starte i barnehagen i august samme året.

Vi trivdes godt i Oslo, men med to barn i en liten leilighet ønsket vi oss hus, og det så vi ingen mulighet for i Oslo. Dessuten var både samboer og jeg ansatt i selskap som hadde kontor i Molde, så vi slapp å bytte jobb, sier Rødal i HRPs podkast – Derfor flyttet vi hjem.

HRP har stor bredde i sine tilbud, og ca. 450 ansatte med høy kompetanse fordelt på mer enn 20 lokasjoner i hele landet. I Møre og Romsdal skal vi jobbe for alle næringer. Både offentlige og private. Når havbruksnæringen skal flytte på land, står vi klar med en omfattende kompetanse i alle faser i en byggeprosess.

– Den store bredden av hva HRP tilbyr var avgjørende for meg da jeg valgte HRP, sier Silseth.

– Jeg ønsket å være tilknyttet et selskap med en bredde i kunnskap rundt meg og som jeg kunne dra inn ved behov. Det å ha mulighet til å være så nært knyttet et stort miljø, er veldig viktig. Jeg føler det er en viktig muskel for oss at vi nettopp har mer enn bare oss selv på et lite kontor å spille på. Skal vi lykkes lokal er det viktig å kunne dra nytte av kunnskap fra hele Norge, sier Per Eirik Silseth.

Hør podkasten – DERFOR FLYTTET VI HJEM – med Silseth og Rødal her.

LES OGSÅ:

BLI MED HJEM TIL MØRE OG ROMSDAL 2022

6. APRIL 2022 – THE HUB, OSLO

Savner du alt det gode i Møre og Romsdal som du forlot da du flyttet ut? I fylket vårt er det høy aktivitet og bedriftene trenger arbeidskraft. Denne dagen kan du møte mange bedrifter som vil ha deg hjem igjen.

For deg som ikke har bodd på nordvestlandet tidligere, og er klar for å utforske mulighetene – vi vil møte deg også. Dere som vil lokke med dere tilflyttere sammen med dere. Her har dere en god mulighet til å få drahjelp.