Anlegget er bygget i kommunesentret Bjørkelangen, og har til tross for at det er bygget 50 millioner kroner billigere en naboprosjekter gitt kommunens 17 000 innbyggere et flott svømmeanlegg, med konkurransebassen, opplæring og terapibasseng, samt en velværeavdeling. Prilappen ble til slutt 94 millioner kroner.

-Nøkkelen til å bygge for 94 millioner er at vi har lyktes med å få til et arealeffektivt bygg. Vi kuttet ut stupetårn og sklier. Det gjorde at vi slapp å bygge kjeller under halvparten av bygget, sier kommunens prosjektleder, Jens-Kristian Waaler.

– Dette har kanskje vært det vanskeligste av de prosjektene vi har arbeidet med å få realisert. Prosjektet har vært som en lærebok i stamina og tilpasningsdyktighet. Jens-Kristian Waaler har ledet prosjektet gjennom flere runder med endringer og tilpasninger, før vi endelig fikk inngått avtale om å bygge et anlegg med den kvalitet vi etterspurte og til en pris som var innenfor prosjektets budsjettrammer, sier Thomas Grønnerød-Hemmingby, leder for prosjektkontoret i Aurskog-Høland kommune på kommunens hjemmeside.

HRP har hatt byggeledelsen og ITB ansvaret for Bjørkebadet. Dette er et av fem store utbyggingsprosjekter i den offensive skogskommunen de siste fire årene.

Politikerne i Aurskog-Høland vedtok at det skulle bygges en svømmehall på Bjørkelangen i 2015. Den 16. mars 2017  ble det første spadetaket tatt.

Svømmehallen inneholder et stort konkurransebasseng på 25×15,5 meter og et basseng på 12,5 x 8,5 meter med heve- og senkebunn, som kan varmes opp til 34 grader. Den har plaskebasseng på ti kvadrat for de minste, og en velværeavdeling med boblebad, steambadstue og kaldkulp. Langs konkurransebassenget er det en tribune for 150 personer, og ved svømmehallens inngang er det et kafeområde.

Bilde: En fornøyd ordfører Roger Evjen under åpning av Bjørkebadet (Foto:Christian Notland)