HRP gratulerer Stange kommune med ny ungdomsskole

Gratulerer til Stange kommune med en ny, moderne og innholdsrik ungdomsskole og gratulerer til HRP med resultatet.
“Vi har vært utrolig fornøyd med HRP. Det kan du i vert fall skrive”, sier assisterende rektor Even Brumoen.
HRP prosjektleder for Nye Stange Ungdomsskole

Å gå gjennom det ferdige prosjektet er en vandring i stolthet over et godt resultat

Prosjektleder Kaleb John Edward Strøm og Byggeleder/SHA/KU Jan Henning Aasen står for omvisningen. ITB ansvarlig Mats-Erik Rossvoll er ikke med i dag, men var også en del av Team HRP på Nye Stange Ungdomsskole.

I korridorene møtes Kaleb og Jan Henning med nikk og hyggelige “hei, du!” samt småprating fra lærere som går forbi. Det snakkes om alt fra skolens detaljer og funksjoner for forskjellige fag til det store bildet. Alle mener noe og alle er fornøyde. Det er en rundtur i positiv bekreftelse.

Assisterende rektor Even Brumoen er så begeistret at han henger seg med og smiler ekstra bredt i det han viser fram musikkrommet. «Vi har vært utrolig fornøyd med HRP. Det kan du i vert fall skrive», sier Brumoen.

Assisterende rektor Even Brumoen. ved Nye Stange Ungdomsskole i samtale med HRP

En innholdsrik ungdomsskole

  • Et bilverksted, et sveise-rom, sløydsal, keramikk-verksted, et smakfullt skolekjøkken, gaming-rom, musikk rom med eget innspillingsstudio og auditorium med teleskop tribune som kan ta 65 tilskuere.
  • Gode, lyse lærer- og admin- kontorer, klasserom og romslige fellesarealer med en aula formet som et amfi over tre etasjer, en aula der hele skolen får plass og brukes til alt fra spiseplass for elevene til skolens store samlinger.
  • Uteområdene er innholdsrike og tomta er omgjort fra buskas og ingenmannsland til belyste gangveier, sitteplasser, lekeplasser, aktivitetsområder. Men på denne sure høstdagen med grått regn var trærne uten løv og plassene for lek, sport og samvær var så godt som stille.

Utfordringen ved materialvalg. Dyrere nå og billigere på sikt eller?

“Materialene vi har valgt er litt dyrere investeringer på kort sikt, men gir lavere kostnader på lengre sikt”, sier Kaleb og knakker beskrivende borti et stål beslag rundt en dør, peker på lister og bordbein i samme materiale og jeg kan selv se at arbeidsplassene i skolekjøkkenet er dekket av rustfritt stål.

Skolen ønsket ikke å være en pioner, men ønsket å bruke andres erfaringer for å ta gode valg innen ventilasjon, miljøkrav, materialer, mm. Kan man si de tar med seg kunnskap fra fortiden for å utvikle fremtiden? Hørt den før? Det er som tatt ut av HRP sine verdier.

Brukermedvirkning sikret et bygg som fungerer for alle fra dag 1

Brukermedvirkningen er ledet av HRP og har skapt engasjement og tilpasninger for bedre resultater hele veien. I konseptet «HRP Oppvekst» har vi beskrevet hvor viktig brukermedvirkning er i prosesser rundt formålsbygg

FAKTA:

Stange kommune ligger rett sør for Hamar, øst for Mjøsa, i Innlandet fylke. Kommunen opplever netto tilflytting. Antall innbyggere er 21 356 (2023). Etter at Stange kommune vedtok en skolestruktur der ungdomsskolene i Stange og Romedal skulle samlokaliseres på ny tomt har Nye Stange Ungdomsskole blitt oppført.

  • Areal: Ca 6.500 m2
  • Antall elever og lærere: 450 elever i 15 klasser, 60 ansatte.
  • Kostnad: 322 mill. kr

HRP har hatt 4 hovedroller i prosjektet.

  • Prosjektleder (Byggherres representant)
  • Byggeleder
  • SHA-KU
  • ITB-ansvarlig
Lek i skolegården poå Nye Stange Ungdomsskole
Del videre i dine kanaler:

Relaterte artikler

Det nye Tøyenbadet

Hva innebærer ITB og teknisk byggeledelse​?

Makeover for Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo

Våre artikler

HRP går inn som nasjonal kunnskapspartner i Senter for eiendomsfag

Samarbeidet begynner allerede denne høsten, med fokus på oppstart av Eiendomsutvikler-studiet i februar 2025.

Betydningen av grunnundersøkelser før man bygger kan ikke overvurderes

En RIG/geotekniker har ekspertise som sikrer at vi bygger på en trygg og stabil grunn.

Økende nysgjerrighet rundt OPS Offentlig privat samarbeid

Læringspunkter fra gjennomførte OPS-prosjekter for skolebygg

HRP med på Norges største, gjennomførte flomvoll

I 2018 gikk Ottaelva kraftig over sine bredder og elva vokste så stor at den fant traseer tvers gjennom Bismo-bebyggelsen.