Spillvannstunnel Vevelstad–Kongslia

Et nytt viktig skritt for infrastrukturutbyggingen i Nordre Follo da spillvannstunnelen Vevelstad-Kongslia ble åpnet.
Helt nøyaktig klokka 12:10, 21.august 2024 klippet ordføreren i Nordre Follo kommune snora og erklærte Spillvannstunnel Vevelstad–Kongslia anlegget til 320 millioner åpent for prøvedrift.
Åpning Vevelsta -Kongslia

Ledningen Vevelstad-Kongslia blir koblet sammen med spillvanns-ledning fra Ski-Haugbro prosjektet, utført av HRP 2018-2022.

For HRP sin del startet disse prosessene i 2017 med at daværende prosjektorganisasjon begynte å diskutere løsningsforslag til kommunens utfordringer med spillvannshåndtering i forbindelse med ønsket utbygning i Ski.

HRP er svært stolte over å ha vært med hele veien, fra analyser og veivalg til ferdig løsning. Mange fagområder og roller er fylt på veien.

Vi takker også kommunen for den tillit de har vist når HRP har hatt hele prosjektorganisasjonen og rapportert direkte til kommunen sin styringsgruppe.

I dag gikk en sprudlende og meget interessert ordfører Cecilie Dahl-Jørgensen Pind fornøyd gjennom den 1250 meter lange tunnelen.

Kommunalsjef Stein Egil Drevdal åpnet formalitetene med en orientering om arbeidet, der han selvsagt la vekt på HRP sin betydning fra konseptvalgutredning til prosjektadministrasjon – før ordfører holdt en innlegg om anleggets betydning for kommunen og deretter klippet snoren.

HRP takker for samarbeidet til Nordre Follo kommune, Sweco Norge, Leif Grimsrud AS og Veidekke Norge.

Underveis i prosjektet har altså HRP hatt flere forskjellige medarbeidere og fylt en rekke roller og de som er igjen ved overlevering er: Prosjektleder Håkon Gran-Henriksen, KU og nabokontakt Anna Brodin, byggeleder VA Steffen Bye og byggeleder elektro Kjetil Bjørnes Olsen

Det er bakgrunnen for oppgraderingen av spillvannsledningen, som er dimensjonert for å møte behovene de neste 100 årene.

Anlegget er bygget for å takle kapasiteten fra både forventet boligutvikling på Vevelstad, sentrumsutviklingen i Ski og det nye badeanlegget på Langhus.

160.000 liter i minuttet!

– Vi har nå fått på plass en skikkelig motorvei i avløpsnettet vårt, forteller Stein Egil Drevdal, som er kommunalsjef for teknikk i Nordre Follo kommune. Denne delen som nå er ferdigstilt, har vært en kritisk del av avløpsnettet i kommunen. Sammen med hovedoverføringsledningen mellom Ski og Haugbro, som sto ferdigstilt i 2021, har vi nå rustet opp en stor og viktig del av avløpsnettet i denne delen av kommunen, sier Drevdal til Bygg.no

Gjennom røret som går gjennom tunnelen suser det nå 160.000 liter i minuttet med avløpsvann fra både næringsliv og private husholdninger i kommunen.

Drevdal åpnet formalitetene med en orientering om arbeidet, der han selvsagt la vekt på HRP sin betydning fra konseptvalgutredning til prosjektadministrasjon – før ordfører holdt en innlegg om anleggets betydning for kommunen og deretter klippet snoren.

HRP takker for samarbeidet til Nordre Follo kommune, Sweco Norge, Leif Grimsrud AS og Veidekke Norge.

Underveis i prosjektet har altså HRP hatt flere forskjellige medarbeidere og fylt en rekke roller og de som er igjen ved overlevering er: Prosjektleder Håkon Gran-Henriksen, KU og nabokontakt Anna Brodin, byggeleder VA Steffen Bye og byggeleder elektro Kjetil Bjørnes Olsen

Del videre i dine kanaler:

Relaterte artikler

Digital anbudsbefaring

Gjennomslag på Fornebubanen

Forprosjekt utslippsfri havn Engenes

Våre artikler

HRP går inn som nasjonal kunnskapspartner i Senter for eiendomsfag

Samarbeidet begynner allerede denne høsten, med fokus på oppstart av Eiendomsutvikler-studiet i februar 2025.

HRP gratulerer Stange kommune med ny ungdomsskole

Gratulerer til Stange kommune med en ny, moderne og innholdsrik ungdomsskole og gratulerer til HRP med resultatet.

Betydningen av grunnundersøkelser før man bygger kan ikke overvurderes

En RIG/geotekniker har ekspertise som sikrer at vi bygger på en trygg og stabil grunn.

Økende nysgjerrighet rundt OPS Offentlig privat samarbeid

Læringspunkter fra gjennomførte OPS-prosjekter for skolebygg