Lars Eirik Berg blir HRPs nye fagdirektør for fysisk sikkerhet og analyse. Han kommer fra stillingen som sikkerhetsdirektør i DNB.

Den tidligere sikkerhetsdirektøren i Norges Bank, Carl-Axel Hagen, har siden 1. juni jobbet med å bygge opp HRPs nye avdeling innen sikkerhetsrådgiving. HRP har på kort tid tiltrukket seg noen av Norges mest attraktive sikkerhetsressurser med betydelig kompetanse og erfaring fra både det offentlige og det private næringsliv.

-Å få Lars Eirik med på laget er et viktig steg for oss. Han er en nestor innen sikkerhetsfaget i Norge og en av de fremste på sitt felt. Han har lang erfaring både fra offentlig virksomhet og fra næringslivet på ulike nivåer fra det tekniske via det operative og til det strategiske nivå
Vi er i ferd med å bygge opp en helhetlig pakke innen sikkerhetsrådgiving. Vi skal levere rådgiving fra de første steg i nye prosjekter til disse er ferdig bygget, men vi ser også et det er et stort behov ellers i bedrifter. Vi er nå i ferd med å få på plass tre fagdirektører, en innen området fysisk sikkerhet og analyse, en på beredskap og kontinuitet og en for informasjon og cybersikkerhet, sier Hagen.
Lars Eirik Berg har fra tidligere lang erfaring med sikkerhetsarbeid i Forsvaret, samt flere års erfaring fra Forsvarsbygg, der han blant annet var fagsjef for FB Sikringstjenester før han gikk over til DNB.
– Når vi nå får med oss Lars Eirik, betyr et rett og slett at vi har lyktes med å få med oss vårt førstevalg innen sikkerhetsrådgiving på dette feltet, sier Carl Axel Hagen.

Berg vil være på plass i HRP fra 1. oktober, og sier at han har hatt både en meget interessant og god arbeidsplass i DNB.

-Men når tilbudet om å være med på å bygge noe helt nytt og komplett innen helhetlig sikkerhetsrådgiving kom, ble det rett og slett for fristende til at jeg kunne takke nei. Jeg vet jo at det er et stort behov for et slikt tilbud. Selv om det i dag finnes flere gode selskaper om tilbyr tjenester innen sikkerhet, mener jeg at HRP ved å bygge et komplett miljø, som det de nå er i ferd med å realisere, vil bli en viktig aktør. Jeg gleder meg til å komme i gang sammen med et høykompetent team i HRP, sier Berg.

Bilde: Lars Eirik Berg (t.v.) sammen med sikkerhetsdirektør i HRP Carl-Axel Hagen. Berg er fra første oktober ny fagdirektør for fysisk sikkerhet og analyse i HRP.