Skedsmo kommune har åpnet en av landets mest moderne og komplette skateparker.

Parken er anlagt i Rådhusparken i Lillestrøm sentrum, og har lenge vært etterspurt av barn og ungdom i Skedsmo siden det ikke finnes et større sentralt nærmiljøanlegg for skate i kommunen.

-Det har vært et spennende oppdrag for oss. Vi har hatt prosjektledelsen i alle faser, helt fra den tidlige utredning til gjennomføring, sier prosjektleder i HRP, Lars J Jensen.

Parken er bygget av Betongpark Anlegg AS, og Jensen mener at Lillestrøm har fått en av Norges desidert mest komplette og moderne skate-plaza og et mekka for skatere, sparkesykler og andre rullere i regionen.

-Den er tilpasset inline blades, brett, sparkesykler og rullestiler, sier Jensen.
Skateparken er et nærmiljøanlegg, dvs. et anlegg for egenorganisert fysisk aktivitet som står åpent, allment tilgjengelig og som ikke kan reserveres til faste tider av brukere.

 

Skateparken bygges i plasstøpt betong og får innslag av både farget betong, naturstein, larvikitt, og asfalt. Belysningen i skateparken skal skape trygge rammer for aktiviteten på hele skateparkens areal.

Ved å benytte tilpassede lysnivåer, som kan justeres via et styringssystem, vil belysningen på skatearealet bidra til orienteringen både på og rundt skateparken

Når skateparken ikke er i bruk vil den være badet i farget lys, som kan tilpasses parkens stemning forøvrig. Fargen kan variere avhengig av sesong, høytider eller annet og samspiller med øvrige kunstinstallasjoner i Rådhusparken.